Kár, hogy ezt csak most tudtuk meg!

Te miben alszol? A legtöbb ember ragaszkodik ahhoz, hogy milyen öltözékben alszik. Van aki egy pólóban, van aki csak fehérneműben, de olyat is láttunk már, hogy van olyan aki nyáron a legnagyobb hőségben is pizsamában és zokniban alszik. Viszont egyre többen vannak akik éjszaka nem vesznek fel semmit, úgy néz ki, hogy nekik van igazuk!

1. Nyugodtabb alvás
Azok, akik ruha nélkül alszanak, sokkal nyugodtabban, és szabadabban tudnak aludni. Ha pizsamában alszunk, az éjszaka folyamán jobban megnövekszik a testhőmérsékletünk, és forgolódni kezdünk. Ruha nélkül azonban kényelmesen, és nyugodtan alszunk.

2. Elkerülhetjük a baktériumokat
Ha ruha nélkül alszunk elkerülhetjük a gombák, és a baktériumok elszaporodását. Ha ránk is kerülnek, a száraz bőrfelületen nem élnek túl sokáig. Ezzel ellentétben egy, a pizsama alá befülledt test ideális lehet számukra.

3. Fogyás
Ha meztelenül alszunk, csökken a kortizol szintünk, nyugodtabban alszunk, és ennek hatására a fogyási folyamatok is beindulhatnak. Ha fogyni szeretnénk, aludjunk pizsama nélkül.

4. Fájdalomcsillapító
Az éjszaka folyamán a meztelen bőrünkön keresztül olyan pontok stimulálódnak, hogy azok jó hatással vannak a vérkeringés serkentésére. Ezáltal csökken a fájdalom is, ez főleg a hasfájás esetében lehet hatékony.

5. Javítja az önbecsülést
Sokan azért nem alszanak meztelenül, mert szégyellik. Próbáljuk ki, először csak egy éjszaka aludjunk meztelenül, meglátjuk reggelre tele leszünk önbizalommal. Szakemberek szerint, minél több időt tölt valaki meztelenül, annál nagyobb lesz az önbizalma.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!