Így készülj vasárnap, hétfőn és kedden

Ezen a hétvégén a talajközeli szinteken még sarkvidéki eredetű levegő lesz átlagos körüli vagy az alatti hőmérséklettel – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A jövő hét első napjaiban egy tőlünk nyugatra húzódó frontrendszer előoldalán erős déli, délnyugati áramlással az ilyenkor szokásosnál jóval enyhébb léghullámok hódítják meg Közép- és Délkelet-Európa nagy részét.

Hétfőn és kedden a napi maximum rekordok 17, míg a legmagasabb minimumok rekordjai 11, 12 fok körül alakulnak, így ezek megközelítésére és megdöntésére is van esély a jelenlegi számítások alapján.

Országos előrejelzés: vasárnap reggeltől vasárnap éjfélig

Reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, főként az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Országos előrejelzés: hétfő

Kezdetben borult lesz az ég, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Az ország északkeleti harmadán eleinte többfelé várható eső, másutt csak néhol alakul ki csapadék. A déli szél erős, nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, északkeleten fagyhat az éjszaka első felében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14, az északkeleti megyékben 3 és 7 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: kedd

Hosszabb-rövidebb időre a fátyolfelhők mellett kisüt a nap, majd délután a Dunántúlon fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és késő este nyugaton már eshet. A déli, délnyugati szél erős, kezdetben helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Forrás : met.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!