Logikus magyarázatot találtak a 666-os számkombinációra, amelyet 2000 éve sátáni szimbólumként emlegetnek.

Az Újszövetségben a sátán számsoraként említik, de egyesek szerint ez az Antikrisztus eljövetelének jele is.

Matematikus srácok most arra vállalkoztak, hogy egy logikusabb magyarázatot találjanak a 666-os számkombinációnak, amely immár 2 ezer éve valamilyen szinten rettegésben tartja a keresztény civilizációt.

 

Némi kutatás után kiderül, hogy a három 6-os a rossz hírét egy, az ókeresztény görög nyelvű mű, a Jelenések könyvében található egyik idézetének köszönheti, amelyben az áll: “Itt van a bölcsesség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.”

Azt viszont fontos tudni, hogy a Biblia második részét, az Újszövetséget ógörögül és héberül írták, viszont egyik nyelv sem tartalmaz számjegyeket, azokat betűkkel szimbolizálták. A kis számokat, mint az 1,2,3 stb, alfa, béta gamma betűkkel jelölték, viszont az olyan nagy számokat, mint az 100, 1000, már több betű kombinációjával írták le. Tehát elviekben minden szó megfelel egy számjegynek is.

A 666 azért érdekes, mert ennek a számsornak a héber nyelven történő értelmezése, lefordítása, nem más mint Neron Kesart, azaz Néró császár, aki akkoriban a keresztények által leggyűlöltebbnek tartott személy volt, hiszen az uralkodó különös kegyetlenséggel bánt el a keresztényekkel és üldözte őket.

Más vallásokban, amilyen a kabbala zsidó misztikus filozófia, a három 6-os remek jel, hiszen ebben a vallásban az élet tökéletességét, teljességét jelöli, mert ott van a földet átszövő hat irány (észak, dél, kelet, nyugat, valamint a fel és le), ahogyan az is, hogy Isten a Biblia szerint hat nap alatt teremtette a földet.

 

A kínaiak is szeretik a 666-ot, hiszen náluk azt jelenti ez a számkombináció, hogy minden egyszerűen, simán megy.
 
 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!