Hajlamosak vagyunk az első fejfájás, szédülés, torokkaparás jelentkezésekor gyorsan gyógyszer után nyúlni. Azonban ezek csak a tüneteket enyhítik. A kiváltó okot csak úgy tudjuk megszüntetni, ha a testünkben helyreáll az energia áramlása – vallják a japánok.

A keleti ember szerint minden betegséget a test és lélek energiáiban bekövetkező áramlás diszharmóniája okozza. Próbáld ki te is ezt a japán módszert!

Az alábbiakban egy olyan technikát mutatunk mely segítségével könnyedén megszabadulhatunk az orrdugulástól, és a megfázás tüneteitől. Használjuk az alábbi gyakorlatot annak érdekében, hogy megnyissuk az eldugult orrjáratokat, légutakat, és helyreállítsuk a torok egészségét. A gyakorlat során próbáljunk minél jobban ellazulni, és a probléma megszűnésére koncentrálni. Közben lélegezzünk mélyen, lassan. Azáltal, hogy a testben levő feszültséget felszámoljuk, megszabadulunk a betegségtől is.

A technika gyakorlásával párhuzamosan ajánlatos sós oldat kúraszerű alkalmazása is. A sós víz természetes nyálkahártya-összehúzó hatással rendelkezik, segít megszabadítani a lerakódástól, és csökkenti a gyulladást is. Inhaláljunk egy kevés sós vízzel, majd mindkét orrlyukunkat öblítsük át otthon készített sós oldattal.

Orrspay:

A sós orrspray-hez mindössze annyit kell tenni, hogy 2-3 evőkanál jódozatlan sót feloldunk 1 liter vízben. Egy fecskendő segítségével juttassuk az orrunkba, de, ha nincs otthon, akkor öntsük a tenyerünkbe, és egyszerűen szippantsuk fel. A szánkat mindvégig tartsuk nyitva.

Masszírozás:

Fogd át a bal kezed mutató és hüvelykujj között bőr-részt a jobb kezed hüvelyk és mutató ujjával, és fordítva. Majd masszírozd pár percig egyszerre mindkét kezed. Meglátod azon túl, hogy kellemes és nyugtat, jót tesz a légzőjáratok egészségének is. Ezután masszírozd át mindkét kezed segítségével a homlokcsontod, orrnyerged, és a szemöldökeid is. A gyakorlat segít, hogy megnyíljanak az orrjáratok.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!