Hiszed vagy nem, a fagyott citrommal búcsút mondhatsz a cukorbetegségnek, a magas vérnyomásnak és az elhízásnak.

Csakis biocitromot használjunk!

De mielőtt betennéd a fagyasztóba, alaposan tisztítsd meg (pl. szódabikarbónás vagy almaecetes vízzel) és töröld szárazra. Várd meg, míg teljesen megfagy, majd vedd ki a fagyasztóból.

Mikor kiveszed, vágd le az egyik végét, hogy lapos legyen. A lapos felénél fogva reszeld le, akár a sajtot.

Tedd a reszeléket egy műanyag dobozba vagy használd fel azonnal az ételek ízesítéséhez! Kivételes aromát fogsz érezni, a tiszta citromlé és a citromreszelék feldobnak minden hagyományos fogást. Ezenkívül pedig a tested is rendkívül hálás lesz érte! 

A citrom legegészségesebb része a héj, amit a legtöbben a kukába hajítanak. Ha a gyümölcs minden részét felhasználod, beleértve a héját is, 5-ször több vitamint viszel be a szervezetedbe és sokkal intenzívebben élvezheted a citrom gyógyhatásait.

A citrom az egyik legjobb C-vitamin forrás, de tartalmaz A-, B6- és E-vitamint is, valamint kalciumot, vasat, riboflavint, foszfort, folsavat, magnéziumot, káliumot és fehérjét is. Ha gyakran fogyasztasz citromot, könnyen fogyhatsz, megelőzheted a diabéteszt, segítheted különböző típusú rosszindulatú daganatok kezelését, kontrollálhatod a magas vérnyomást, megszabadulhatsz a savas refluxtól és leküzdheted a lázat.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!