Nem kell tökéletes alkat, hogy az öltözködésed harmóniát sugározzon.

Egy jó stylist értékes tanácsokat adhat, de mi is megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani.
Ahhoz, hogy milyen ruhákat kell választanod, először meg kell állapítani, milyen testalkatod van, és tudnod kell, mi jellemzi az egyes testalkatokat.

A következő testalkatokat különböztethetjük meg:

körte (vagy háromszög), fordított háromszög, téglalap, homokóra, alma.

A testalkat velünk született adottság, és nem lehet rajta változtatni, de egy nő mindig lehet csinos és vonzó, bármelyik testalkattal rendelkezzen is. 

A ruhaválasztás általános elvei

A testalkatnak megfelelő ruháknak hangsúlyozniuk kell az előnyös adottságokat, és el kell rejteniük a hibákat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a ruházatnak fel kell hívnia a figyelmet a test legelőnyösebb részeire, és el kell terelnie a figyelmet a kevésbé előnyös részekről.

Éppen ezért általában nem ajánlatos a vastag szövetek használata, különösen azoknak a nőknek, akik plusz súllyal küzdenek.

A körte alkat  rendkívül nőies. Az öltözködésben az a cél, hogy minél inkább megközelítsük a homokóra alkatot. Érdemes kiemelni a derekat, és vizuálisan kihangsúlyozni a felsőtestet (világos színekkel, fodrokkal, mellvarrásokkal, foltzsebekkel).

A fordított háromszög alkat leginkább a férfiak testfelépítésére hasonlít. Ebben az esetben jobb elkerülni a felsőtest túlzott hangsúlyozását – kerüld a vállpántokat, foltzsebeket, mellvarrásos ruhákat. Ugyanakkor az ilyen alkatú lányoknak kifejezetten jól állhatnak a sportos ruhadarabok.

A téglalap alkatot modell alkatnak is nevezik, mert ezzel a testalkattal bármit viselhetsz. A gyenge pont a nem kifejezetten hangsúlyos derék, amit éppen ezért nem szabad kiemelni. Nem ajánlott a túlságosan feszes, szűk ruha sem, érdemes minél inkább kihangsúlyozni a csípőt és a felsőtestet, a mellkast.

A homokóra alkat áll a legközelebb ahhoz, amit ideális női alkatnak szoktak nevezni. Még a kissé teltkarcsúbb lányok sem tűnnek ducinak, ha ezzel a testalkattal rendelkeznek, sokkal inkább azt mondhatjuk rájuk, hogy formásak. Ehhez az alkathoz bármilyen típusú ruha jól passzol, de érdemes kihangsúlyozni a derekat. Egy dologra azonban figyelni kell: a túlságosan szexi ruhadarabok vulgáris hatást kelthetnek.

Az alma testalkat meglehetősen problémás, mert a derék és a csípő vonalai nem rajzolódnak ki egyértelműen, és a has, a test középső része a leghangsúlyosabbak. Viszont ezeknek a nőknek általában nagyon szép melleik és lábaik vannak. Öltözködésben arra kell figyelni, hogy mindig csak egyetlen dologra helyezzük a hangsúlyt: vagy a dekoltázsra, vagy a lábakra. A derekat azonban nem szabad kihangsúlyozni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!