Minden háztartásban előfordul, de van megoldás!

Hiába a rendszeres mosogatás, sajnos megesik, hogy a poharak egyre mattabbak lesznek. Különösen a mosogatógépből kivett üvegpoharakra igaz, hogy a csillogás egy idő után elillan, helyette pedig egyre opálosabbá válik a fényük.

A bűnös a kemény víz. Ez kétféle módon is roncsolhatja az üveget: a kemény vízben található ásványi anyagok foltot hagyhatnak az üveg felületen, illetve kevésbé tisztít hatékonyan, mint a lágy víz, ezáltal a mosószer maradékok is az üvegre tapadhatnak, ami tejszerűvé varázsolhatja az üvegből készült eszközeinket.

A probléma másik gyökere a túlságosan forró és lágy vízben, túladagolt mosószert használunk a tisztításukkor, vagy épp túltisztítjuk az edényeket, mielőtt bekerülnek a mosogatógépbe. Ennek elkerülése érdekében, próbáljunk meg minél kevesebb mosószert használni, csökkentsük az előmosást és ellenőrizzük a mosogatógép hőfokát is.

Egy valódi csodaszer: az ecet

A mosogatóba engedjünk meleg vizet, ugyanennyi arányba tegyünk bele ecetet. Ezután kerüljenek bele a poharak és az opálos edények. Hagyjuk 30 percig állni, nézzük meg, ha még opálos, tegyük vissza további 30 percre. Ezután más dolgunk nincs, mint száraz ronggyal áttörölni a konyhai eszközeinket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!