Tégy meg mindent, hogy ne kerülj bajba!

Először is legyünk tisztában azzal, hogy testünk legerősebb, legkeményebb fegyverei a vállak, amelyeket rablótámadás esetén, amikor megpróbálnak lefogni, bátran használjuk, próbáljuk megütni a támadót, akár gyomortájékon, vagy fel is dönthetjük a bűnözőt.

Az is megoldás, ha észrevesszük, hogy felénk tart a támadó, és gyorsan elhajítjuk a táskánkat, majd elszaladunk, hiszen legtöbbször úgyis a pénzünk érdekli, így mi időt nyerünk, és értesíthetjük a rendőrséget.

Ha netán elrabolnak, és bezárnak az autó csomagtartójába, akkor igyekezzünk valamilyen eszközzel, tárggyal, vagy akár a kezünkkel kiütni az index lámpákat, hogy jelezni tudjuk, hogy bajba kerültünk.

A rendőrség szerint, elsősorban a nőknek ajánlott bezárni az autót, amikor várakoznak, mert különben könnyen ki tudják rabolni őket. Ha mégis megtörténik a baj, érdemes gyorsan megnyomni a dudát, hogy felhívják a járókelők figyelmét a rablásra.

Ha beszáll mellénk a rabló, és fegyverrel rákényszerít, hogy hajtsunk el a helyszínről, engedelmeskedjünk neki, de a lehető leghamarabb hajtsunk neki valaminek, elég csak egy koccanás, a lényeg, hogy a légzsákok kinyílásával ártalmatlanná tehetjük a támadót.

Ha egy parkolóban egyedül ülünk az autóban, mindig érdemes bezárni az összes ajtót.

Mindig legyünk figyelmesek, különösen ha kisebb szállító teherautók állnak meg mellettünk. Ha gyanúsan néznek, ne habozzunk, zárjuk magunkra a kocsit. Ha támadnak, hívjuk a rendőrséget, és hosszasan nyomjuk a dudát.

Ha késő este érünk haza és egy tömbház felső emeletén lakunk a lépcsők helyett használjuk inkább a liftet.

Ha a támadó fegyvert fog ránk, meneküljünk el, de ne egyenes vonalba szaladjunk, inkább cikk-cakkosan fussunk, mert így megtéveszthetjük a támadót, aki valószínűleg nem fog kockáztatni, és nem lő ránk.

Ted Bundy arról vált híres rablóvá, hogy betegnek tetette magát, és arra kérte a többségében női áldozatait, hogy vigyék be a kórházba, közben persze “helyre jött”, és kirabolta segítőit. Így ha bármilyen gyanúsat észlelünk, azonnal cselekedjünk.

Éjszaka ne engedjünk be idegeneket a házunkba, jöjjön az illető bármilyen ürüggyel is.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!