Február 24-én lesz a tél utolsó Teliholdja, ami asztrológiai szempontból a Szűz 5. fokára esik, és szembenállásban lesz a Halakban lévő Nappal. Ez a Telihold az energikus Szűz témáit hordozza, és egyben ennek az asztrális ciklusnak az utolsó Teliholdja.

Ezt a holdfázist megtisztulás, elengedés, elrendezés, a gyógyuláshoz szükséges eszközök magunkhoz vonzása jellemzik.

Az önismeretre, a munkára és a hatékonyságra helyezi a hangsúlyt, de a fizikai, érzelmi és szellemi egészségről és gyógyulásról is szól. A Szűz hatása alatt hajlamosak vagyunk önállóbb magatartásra, arra, hogy értékeljük a mindennapi életünkhöz használt eszközeinket és technikáinkat, még a leghétköznapibb vonatkozásaikban is, valamint arra, hogy nagyobb önbizalommal cselekedjünk, életünk gyakorlatiasabb oldalaira összpontosítsunk, és szigorúbban tervezzük meg a közeljövőnket. Ha ebben az időszakban a munkánkra összpontosítunk, a következő égető kérdés fogalmazódhat meg bennünk – amely egy kisebb egzisztenciális válságot is elindíthat: valóban hasznára válik a munkám másoknak? Van értelme és célja, hozok változást – bármilyen kicsit is – a körülöttem lévők életébe?

A részletek ilyenkor rendkívül sokat számítanak, teljes összetettségükben érzékeljük azokat, amikor egy adott kérdésről van szó. Szeretnénk hasznosnak érezni magunkat a saját életünkben, a munkánkban, kiiktatni a káros szokásokat és mindazt, amiről tudjuk, hogy árt nekünk, de még nem tudtuk elengedni. A Szűz a bölcsesség és az intuíció jegye is, ezért arra szólít fel bennünket, hogy hallgassunk arra a bizonyos belső hangra, kapcsolódjunk személyes erőnkhöz, testünk templomához, figyeljünk az igényeire, gondoskodjunk róla és bánjunk vele kellő tisztelettel.

Tisztázandó kérdések:

Mi hiányzik ahhoz, hogy igazán boldogok legyünk, békében önmagunkkal, a mindennapjainkban, a munkahelyünkön, az otthonunkban egyaránt?

Gondoskodtunk-e a lelkünkről és a testünkről, vagy a teljes kimerülésig hajszoltuk magunkat, figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jelzéseket?

Egyes testi tünetek most felerősödhetnek, vagy felzaklathatnak ezekben a napokban, emlékeztetőül arra, hogy ne hanyagoljuk el önmagunkat, és haladéktalanul keressünk megoldásokat, ha kell szakemberek segítségét, és beszéljünk nyíltan a testünk igényeiről, arról, ami zavar bennünket.

Az egészség egyesek számára prioritást élvez ebben az időszakban, ahogyan a gyógyulási lehetőségek feltárása, az életmódváltás, az új, egészséges szokások bevezetése vagy a krónikus betegségek kezelésére való összpontosítás és figyelem fenntartása is.

A Szűzben lévő Telihold ideje alatt előtérbe kerül a Vénusz és a Jupiter által létrehozott kvadrát is, amely jobban tudatosítja bennünk azokat a dolgokat, amelyeket akarunk, és amelyek valóban jót tesznek nekünk, a fejlődés, a terjeszkedés és a növekedés felé terelve bennünket. Már nincs szükségünk mások megerősítésére – azokéra sem, akik nagyon közel állnak hozzánk – a saját szemünkben kell növekednünk, hogy jobban tudatában legyünk valódi értékünknek.

Ugyanakkor a Halakban lévő Szaturnusz és a Szűzben lévő Hold által alkotott szembenállás néhány olyan kérdést is felvet, amely a karmával és a személyes szükségletekkel, a felhatalmazással vagy a családdal kapcsolatos, felszínre kerül és felnagyítódik, de a Bikában lévő Jupiter jótékony hatása segít, hogy a legnehezebb problémákra is megtaláljuk a legjobb megoldásokat.

A Szűznek szüksége van arra, hogy tisztán lásson önmagát és a környezetét illetően egyaránt, ugyanakkor abban is, amit érez, biztonságra, nyugalomra és kevesebb káoszra vágyik, ezért elkezdi kicsit átstrukturálni és rendszerezni az életét.

A Merkúr szintén érezteti a hatását a február 24-i Telihold idején. Ráadásul a Merkúr a Szűz uralkodó bolygója is, így minden eddiginél jobban oda kell figyelnünk és ébernek kell lennünk azokra az üzenetekre és jelekre, amelyeket ezekben a napokban kapunk az Univerzumtól.

Az információk szabadon áramlanak az Univerzumban ebben az időszakban, és aki kinyitja az elméjét és a lelki szemét, az gyorsabban a birtokába juthat azoknak.

Néhányan közülünk akár profetikus álmokat is megtapasztalhatnak, vagy szokatlan találkozásokat és furcsa eseményeket élnek meg, amelyek hirtelen megváltoztatják életük irányát.

Ugyanakkor jó, ha ebben az időszakban kevésbé vagyunk kritikusak önmagunkkal, és ahelyett, hogy nyomást gyakorolnánk magunkra, de tanulva a múltbeli hibáinkból, bátorítjuk magunkat a cselekvésre, bízva az eredményeinkben. 

A Szűzben lévő Telihold az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak csillagjegyek szülötteire lesz a legnagyobb hatással.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!