Csak evés után nézd meg, mert elmegy az étvágyad!

A paraziták más élőlények testében élősködnek és növekednek. A fonalférgek elég gyakoriak, főleg a háziállatok testében, de sajnos az embert sem kerülik el. Mivel nem jár fájdalommal a testben megbúvó állat, így sokszor észre sem veszi a hordozó, hogy nem egyedül él a testében.
Van amikor a fonálférgek annyira elszaporodnak, hogy fontos vitaminokat és ásványi anyagokat vonnak ki a szervezetből, miután gyulladásos gócok alakulhatnak ki a testben.

Magyarországon a leggyakoribb féregfajta a cérnagiliszta, ami elsősorban a gyermekek szervezetét támadja meg. A peték a szájba kerülve (körömről, ruháról, ágyneműről, házi porból) lárvává cseperednek a gyomorban, majd onnan elvándorolnak a vastagbélbe. Tünetei alig vannak, inkább csak az éjszakai alvászavar jellemző, hiszen a végbél környékén elhelyezett újabb peték viszketéssel irritálják a beteget.
Ebben a videóban egy igen különleges és felettébb gusztustalan fonalféreg látható, ami egy szerencsétlen nő szemébe került. Fájdalmat nem érzett, csak valami furcsa mocorgást a szeménél, ezért fordult az orvoshoz. Aztán amikor az orvos meglátta mi okozza a kellemetlen érzést, majdnem hanyatt esett. A méretei alapján ez csak egy bébi féreg, ezért szinte biztos, hogy a beteg testében további egyedek találhatóak.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!