Nem kis meglepetésre képes az élet!

A Redditen számos olyan történet olvasható, amelyek arról szólnak, milyen utat választottak egyesek az iskola elvégzése után, és akad köztük néhány olyan drámai történet is, ami akár forgatókönyvnek is beillene. 

1. Az egyik legokosabb osztálytársam soha nem figyelt oda az órákon, és soha nem írta meg a házi feladatokat. Általában átaludta az órákat, vagy meglógott. Nemrégiben eladta a startup vállalkozásának ötletét egy 8 számjegyű összegért, és most újra élvezi a semmittevést.

2. A lány, akivel annak idején együtt tanultam a középiskolában, borzalmas ember volt. Önző és egocentrikus, alig bírtam elviselni. Üres és kellemetlen személyisége volt. 20 évvel később az életét adta azért, hogy kimentsen 3 ismeretlen gyereket a tengerből a helyi strandon.

3. A csendes stréber a leghátsó sorból most a thaiföldi Playboy ügyvezető igazgatója.

4. Az osztálytársam nagyon rosszul teljesített az iskolában, és folyton lógott az órákról. Azt mondta, semmi mást nem akar az életben, mint férjhez menni, és tévét nézni egész nap. Végül bemutatta a munkáját a Párizsi Divathéten, és készített néhány ruhát hírességek számára. Amikor ebédszünetben beleolvastam a Vogue Australia egyik számába, találtam róla egy 4 oldalas cikket. Teljesen ledöbbentem.

5. Ugyan soha nem voltunk barátok, de ugyanabba az osztályba jártunk egy lánnyal, aki aztán később színésznő lett. Most szerepel a Power Rangersben.

6. A barátom, aki tehetséges művész volt, érdeklődött a számítógépes játéktervezés iránt. A középiskolában független tervezőkkel dolgozott, és biztos voltam benne, hogy a diploma megszerzése után csatlakozik valamilyen játékfejlesztő stúdióhoz. Most bútorokat árul.

7. Ez a két fiú, akik illegális anyagokat árultak a középiskolában, pár hónappal a diploma megszerzése előtt közös szobán osztoztak. 2 hónappal később mindketten rendőrnek álltak Las Vegasban.

8. Az egyik fiú az osztályunkból elég jó tanuló volt, de soha nem mondtam volna briliáns elmének. Később megtudtam, hogy New Jersey-be költözött, egy nagy gyógyszeripari vállalat ügyvezetőjeként dolgozott, és milliomos lett belőle. Jó ember, és őszintén örülök a sikerének, de ez akkor is meglepetésként ért.

9. Elizabeth imádott bulizni, ugyanakkor jó tanuló is volt, de lázadó típus. Olyan dolgokat művelt, amiről az iskola legnagyobb bajkeverői még csak álmodni sem mertek. De mindig megúszta, mert elég okos volt hozzá, hogy ne dicsekedjen vele. Cigizett, ivott, illegális anyagokat használt, és egész éjszaka bulizott, nem azért, hogy odafigyeljenek rá az emberek, hanem egyszerűen azért, mert így akart élni. 10 évvel később találkoztam vele az utcán, és nem ismertem rá. Most triatlonista, és egészséges életmódot folytat.

10. Egy gondatlan és eléggé szédült pompomlány, akivel egy iskolába jártam, rendkívül jó ügyész lett. Egy lány, aki folyton bulizni járt, most egy anglikán templomban szolgál. És egy fiú, aki elég ambiciózusnak tűnt, otthagyta az egyetemet, és most építőmunkásként dolgozik.

11. Az osztálytársam kifejezetten okos fiú volt, de miután a szülei meghaltak, és ő örökölte a házukat, felmondott a munkahelyén, és szó szerint a kanapén ülve vesztegette el az életét, miközben alaposan meghízott. 48 évesen, szívrohamban halt meg.

12. Majdnem az összes anarchista barátom a hadseregnél kötött ki.

13. A barátnőm mindig önmagára összpontosított, és csak gazdag fiúkkal randizott. Megesküdött, hogy soha nem megy férjhez, és nem lesznek gyerekei. Azt mondta, az a célja, hogy üzletasszony legyen. Egy ideig modellkedett is. Azóta 10 év telt el. Felszedett vagy 40 kilót, és a férje elhagyta egy másik nőért. Most egyedül neveli a fogyatékkal élő gyerekét. Csodálatos anya, de pontosan olyan ember vált belőle, amilyen soha nem akart lenni.

14. Egy lány, aki a 10 tanuló között volt az osztályunkban, ügyvédnek készült, és az iskolai vitacsapatban nyújtott teljesítménye alapján valószínűleg sikerült volna is neki. Az egyetemen azonban rájött, hogy a művészetek jobban érdeklik. Egy rövid ideig színésznő volt, de nem volt igazán sikeres. Hazaköltözött a szüleihez, és saját fényképészeti vállalkozásba kezdett, de azzal is kudarcot vallott. Most burlesque táncosnő! Annak ellenére, hogy több próbálkozása is kudarcba fulladt, mindig csodáltam az akaraterejét, hogy folyton valami újba tudott kezdeni. És az a gyerek az osztályunkból, akiről mindenki azt gondolta, hogy tömeggyilkos lesz, most a helyi tűzoltóság vezetője.

Neked van olyan osztálytársad, akinek az életútja mindenkinek meglepetést okozott? Vagy inkább te okoztál meglepetéseket a többieknek?

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!