Mindent megtesznek, de további tíz napot kell várni annak felmérésére, hogy a fertőzés ütemét sikerült-e megállítani.

A közegészségügyi hivatal (ISS) adatai szerint emelkedik az ötven év alattiak közti fertőzések mértéke.

Angelo Borrelli, a polgári védelmi hatóság vezetője azt mondta, 20 millió szájmaszkot rendeltek a világ különböző részeiből, de eddig csak 5 millió érkezett meg.

Giulio Gallera tartományi jóléti tanácsos elmondta, hogy Lombardia egészségügyi rendszere 'még tartja magát', de már csak húsz szabad hely maradt az intenzív osztályokon, hiányoznak a szájmaszkok, mentőautók, orvosokat akarnak szerződtetni Latin-Amerikából, valamint lélegeztető-gépeket rendeltek Németországból.

Gallera azt mondta, hogy számításaik szerint további tíz napot kell várni annak felmérésére, hogy a fertőzés ütemét sikerült-e megállítani.

Lombardiában február 23-án tíz önkormányzatot helyeztek vesztegzár alá, majd március 7-én lezárták az egész tartományt. A korábban karanténozott területeken leállt a fertőzés.

Lombardiából újabb 'menekülési hullám' indult el Olaszország déli része felé. Csak az 'olasz csizma' sarkában található Pugliába mintegy 1500-an érkeztek szombaton. A tartomány vezetője, Michele Emiliano ismételten arra kérte az északról érkezőket, ne induljanak el, ne vigyék magukkal a járványt.

A vasúttársaság leállította a hosszú távú éjszakai járatokat, vagyis azokat a hálókocsis vonatokat, amelyek a szigorú sztrádaellenőrzések miatt eddig az egyetlen közlekedési útvonalnak számítottak észak és dél között. Antonio Tajani a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) politikusa figyelmeztetett, ha a vírus átterjed Dél-Olaszországra, az borzasztó csapás lesz.

Olaszországban eddig 150 ezer embert ellenőriztek, hétezren kaptak bírságot, mivel indokolatlanul hagyták el lakókörzetüket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!