Először azt hitte, csak valaki szórakozik, amikor megcsörrent éjjel egykor a kaputelefon...

Két rendőrautó ütközött Újpesten. A balesetben egy rendőr, Mátyás Balázs a helyszínen életét vesztette. Az azóta posztumusz törzsőrmesterré előléptetett rendőr édesapja mesélt arról, hogyan élték meg feleségével a tragédia napját.

Először azt hitte, csak valaki szórakozik, amikor megcsörrent éjjel egykor a kaputelefon a végzetes éjszakán. Amikor mégis felvette, az újpesti rendőrkapitány szólt bele. Az apa ekkor már tudta, hogy nagy a baj.

'Leültünk a kanapéra, akkor mondták: Sajnálattal közöljük, hogy fiuk, Mátyás Balázs Tamás szolgálatteljesítés közben közlekedési balesetben elhunyt” – emlékezett vissza. 'Azt kérdezték, jól vagyunk-e. Mondom, mit tudom én. Amikor az emberrel közlik, hogy meghalt a mindene, hogy lehetne jól?' – mondta az édesapa.

A szülők most költözni készülnek, eladták a lakásukat, mert ott minden fiukra és a tragédiára emlékeztette őket.

'Van egy mondásunk a feleségemmel: mi élünk. Menni kell tovább. Tudjuk, hogy Balázs figyel minket odaföntről, és nem hozhatunk rá szégyent, mert ő sem hozott ránk sosem' – mondta.

Az eset február 15-én 23 óra 37 perckor történt. A nyomozás azóta is tart halálos közúti baleset gondatlan okozása vétsége miatt - írja a Blikk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!