Próbáljuk memorizálni, hogyha szükség lesz rá, eszünkbe jusson.

Felejtsük el, hogy 'velem ilyen nem történhet', nekem úgysem kell ilyenekkel szembesülni. Sajnos az élet produkál váratlan helyzeteket, amire nem úgy reagálunk, ahogy kellene.

Egy rendőr összeírt pár olyan dolgot, amit minden civil lakosnak jó tudni. Próbáljuk memorizálni, hogyha szükség lesz rá, eszünkbe jusson egy veszélyes szituációban.

1. A könyökünk a testünk legkeményebb része. Ha elég kicsi a távolság, azt használd!

2. Ha a tolvaj a pénztárcádat, vagy a táskádat kéri NE A KEZÉBE ADD! Dobd el messzire magadtól. Megvan az esély arra, hogy a táska után megy és FUSS, AHOGY CSAK BÍRSZ ÉS AMILYEN GYORSAN CSAK LEHET!

3. Ha autóba szállsz, azonnal zárd az ajtókat és indulj! Sokan előszeretettel üldögélnek az autójukban és munka, vagy bevásárlás után számolgatnak, jegyzetelnek, telefonálnak, stb. NE ÜLDÖGÉLJ A PARKOLÓ KOCSIBAN! Egy prédaleső kifigyelhet és beülhet az anyósülésre, majd kényszeríthet, hogy hajts el valahova.

4. Ha teheted liftezz, és ne gyalogolj. A lépcsőházak mindig tökéletes helyszínek a bűncselekmények elkövetésére, főleg éjjel!

5. Nőként ne mindig próbáljunk kedvesnek lenni (Határozottság és bátorság) HAGYD A KEDVESSÉGET! Kockáztatod, hogy kihasználnak. Volt olyan bűnöző, aki mindig a nők szimpátiájára alapozott és így rabolta el őket. Bottal járt, bicegett; valamint a gépjárművébe történő beszálláshoz segítséget kért.

6. Ha bajban vagy a lakásodban, sose azt kiáltsd, hogy Segítség, hanem azt, hogy Tűz van! Az emberek sokkal inkább akarnak segíteni, ha tűz van, de ritkábban, ha egyszerűen csak segíteni kell. És ez a támadót is megzavarhatja, mivel azt hiheti, hogy bolonddal van dolga, és otthagyhat a helyszínen.

És végül egy történet, amit jó ismerni: a síró kisbaba története.

Egy nő meghallotta, hogy sír egy kisbaba az ajtaja előtt. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ajtót, hívta a rendőrséget, mivel az eset nagyon furcsának tűnt számára. A rendőr azt válaszolta: A legfontosabb, hogy semmi esetre se nyissa ki az ajtót!

Utána úgy tűnt neki, hogy a baba az ablak alá mászott. Félt, hogy a baba kimászik az utcára, és elüti egy autó. A rendőr ismételten azt mondta neki: NE NYISSON AJTÓT. Lehetséges, hogy egy bűnöző próbál meg így a lakásba behatolni azzal, hogy egy felvett gyereksírást játszik le, így hatva a nők érzelmeire. Megerősítette, hogy már több nő is tett bejelentést síró gyerekről, amikor egyedül voltak éjszaka otthon! Kérem, NE NYISSON AJTÓT, ha gyereksírást hall.

Végezetül: vannak olyan helyzetek, amit mindenki tud: nem nyit ajtót, mielőtt meg nem győződik, ki áll az ajtó előtt, nem ül be idegen autóba, még akkor sem, ha kedvesen invitálják, stb. Ezeket a triviális helyzeteket is tartsuk észben!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!