A karácsony a családdal töltött örömteli pillanatokról szól, de ez ugyanakkor komoly stressz forrás is lehet, különösen akkor, ha egyes családtagok jelenléte feszültséget teremt. Egy nő pontosan erről számolt be, amikor megosztotta történetét a közösségi oldalán.

A nőnek elege van az anyósa manipulatív viselkedéséből, de ugyanakkor bűntudata lenne, ha nem hívnák meg őt karácsonyra.

'Két kisgyerekünk van, és a férjem családjában ők az egyetlen gyerekek. A férjem szülei különváltak, ezenkívül még a nagyszülei tartoznak a családhoz és van egy fivére is. Az apjának van egy másik családja, ezért vele nem találkozunk karácsony napján' - írta a nő.

'Az én oldalamon ott van az édesanyám és a nővérem (akinek szintén van saját családja kisgyerekekkel). Úgy gondolom, hogy felváltva kellene vendégül látnunk őket karácsonyra, egyik évben az édesanyámat, a másikban pedig a férjem családját. De ez egyszerűen nem lehetséges, vagy legalábbis hatalmas bűntudatot kelt bennem' - folytatta a nő.

A probléma a nő anyósával van, aki csak akkor hajlandó együtt tölteni a karácsonyt, ha az egész család együtt van. Ez pedig óriási nyomást gyakorol a menyére.

'Ha nem látjuk vendégül a teljes családot, az anyósom és a férjem nagyszülei is egyedül maradnának karácsonykor. A férjem testvére nem hajlandó vendégül látni őket, és elutazik a feleségével.

Tavaly egész karácsony napján vendégül láttuk az anyósomat, a férjem nagyszüleit és a nagynénjét. A főzés és a mosogatás nagy részét is nekem kellett elvégeznem, és az egész napot vendéglátással töltöttem ahelyett, hogy a két kisgyerekemmel lettem volna' - magyarázta a nő.

'Az agyam logikus része azt mondja, hogy idén az édesanyámat kellene vendégül látnunk, aki csodálatos, és mindenben segítene. De az emberséges oldalam azt mondja, hogy így az anyósom egyedül maradna karácsony napján (bár ez az ő hibája), és a férjem nagyszülei, akik valószínűleg már nem sokáig lehetnek mellettünk, szintén magukra maradnak.'

A bejegyzést azzal zárta, hogy tanácsot kért más felhasználóktól a helyes döntést illetően.

 
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!