Szívleld meg a tanácsokat, hogy ne kövess el végzetes hibát.

Egy dolog biztos: többet érdemelsz annál, hogy olyan valaki mellett légy, aki nem képes téged önmagadért szeretni.

Az, aki azt kéri tőled, hogy változz meg, egészen biztosan nem a megfelelő személy számodra, akárhogyan is próbálod meggyőzni magad az ellenkezőjéről.

Pedig könnyű az ellenkezőjéről győzködni magadat: azt mondod magadnak, hogy megérted azt a vágyát, hogy átalakítson téged, mindezt azért, mert a lelked szinte szó szerint szomjazza a szeretetet.

Amint csak a legkisebb esélyt is látod arra, hogy megismerd a szerelmet, azonnal kapsz az alkalmon. Abban a hitben nőttél fel, hogy a szerelem ritka és értékes ajándék ebben a kaotikus világban, ezért még a legkisebb lehetőséget sem akarod elmulasztani arra, hogy neked is részed lehessen benne.

Az ember néha annyira fél attól, hogy elveszítheti a szerelmet, vagy soha nem is találja meg azt, hogy egészen egyszerűen képtelen észszerűen gondolkodni. Elkezdi elfogadni azokat az „igazságokat”, amelyek korábban elfogadhatatlanok voltak a számára.

Megbocsát azoknak, akik folyamatosan rosszul bánnak vele, vagy állandóan szívfájdalmat okoznak neki, és meggyőzi saját magát arról, hogy ez a legjobb dolog, ami csak történhet vele az életben.

Végül pedig, ahelyett, hogy szeretettel fordulna önmaga iránt, elhiteti magával mindazt, aminek a magvát a nem megfelelő partner már elhintette benne, amikor belerántotta ebbe a toxikus kapcsolatba: azt, hogy a valódi „énje” nem érdemel szeretet. Azt, hogy meg kell változnia a valódi szerelem és boldogság reményében.

De az igaz szerelem – ami bátor, tiszta és őszinte – soha nem követeli meg az embertől, hogy megváltozzon. Éppen ellenkezőleg, a párod mindent szeret benned, ami teljes emberré tesz téged.

Az igaz szerelem – az ember hiányosságainak és bosszantó szokásainak feltétel nélküli elfogadása, mivel ezek épp úgy a személyiség részét képezik, mint azok a tulajdonságok, amik miatt őrülten beleszeretünk valakibe: humor, intelligencia, kedvesség, bizalom és a többi vonzó tulajdonság. Ezt jelenti mélyen és igazán szeretni.

Ha valaki arra kér, hogy változz meg a kedvéért, még akkor is, ha ez a „saját javadat” szolgálja, akkor egyáltalán nem szerelemről van szó, még akkor sem (vagy főleg akkor nem!), ha végül úgy döntesz, hogy megteszed a kedvéért. Hiába is változtatsz, mert valójában nem szeret téged.

Abba az ideálba szeretett bele, akit ő alkotott meg a fejében, aki sok szempontból hasonlít rád, de jobban megfelel az igényeinek.

Ha létezik az a személy, aki valóban hozzád illik, akit valóban neked rendeltek ezen a világon, ő soha nem fogja azt kérni tőled, hogy változz meg.

Inspirál majd téged. Biztat, hogy megtedd, amit nem akarsz, de csak azért, mert hisz benned. Azt azonban soha nem fogja kérni tőled, hogy önmagadon változtass.

Téged fog szeretni, nem pedig egy elképzelt, ideális partnert. Észreveszi a gyengeségeidet, de ezekben lehetőséget lát arra, hogy még közelebb kerüljetek egymáshoz, és új szintre emeljétek a kapcsolatotokat.

Bátor, tiszta és őszinte szeretet kapsz majd tőle, hiszen másképp nem is tudna szeretni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!