Nagyon gyors eredményt hoz, ha megtanulod a helyes technikát!

Ha egy olyan mozgásformát keresünk, ami fejleszti a fizikai kondíciónkat, és látható, gyors eredménnyel is jár, akkor a guggoló gyakorlatok jelenthetnek megoldást. Mivel viszonylag egyszerűen végrehajtható, így gyakorlatilag bárhol végrehajtható. Annak ellenére, hogy legtöbben a láb izmainak fejlesztését várják tőle, a guggolás az egész test számára előnyös.

Lássunk, miért is érdemes beiktatni a guggolást a napi programunkba:

Növeli az izomtömeget, emellett a test alsó és felső részét is erősíti. Segít a mindennapi teendők könnyebb elvégzésében:

Zsírégető hatása van: az egyik legjobb kalóriaégető módszer az izomtömeg megnövelése.

Stabilizálja az izmokat, hozzájárul az egyensúly megőrzéséhez, ugyanakkor elősegíti az agy és a különböző izomcsoportok közötti kommunikációt, ami csökkentheti a balesetekből származó esések súlyosságát.

Erősíti a hasat, a hátat és a test többi részét: kevés olyan gyakorlat van, ami sok izmot mozgat meg egyszerre. Ezek az izmok részt vesznek a glükóz szabályozásában, a zsírfeldolgozásban, és ha jól karban vannak tartva, akkor védelmet nyújtanak az elhízás, a cukorbetegség, valamint a szív- és érrendszeri betegségek ellen.

Elősegíti a béltisztítást: a guggolás felgyorsítja a testünkben található folyadékok pumpálását, ezzel is segítve a szervezetben felgyűlt salak- és méreganyagok gyorsabb távozását, valamint stabilizálja a székletet.

A helyes guggolás technikája:

1. Álljunk egyenesen, vállszélességnél kicsit szélesebb terpeszben. Lábfejeink kicsit kifelé mutassanak

2. Ereszkedjünk lefelé, csípőnk eközben hátrafelé mozdul el, vállunk pedig nem tér ki előre vagy hátrafelé, csak függőlegesen mozdul lefelé. Kezünk 90 fokos szöget zár be és kicsit előre visszük, hogy egyensúlyban maradhassunk. Hátunk egyenes marad, nem görnyed és nem homorú. Addig megyünk le, amíg lábszárunk és combunk 90 fokos szöget zár be.

3. Tartjuk a pozíciót 1-2 másodpercig

4. Visszaegyenesedünk

Tartsuk szem előtt az alábbiakat: – Vállunk függőlegesen mozdul le és fel – Térdeink oldalirányban nem mozdulnak el – Lábfejünk végig a földön marad, sarkaink nem távolodnak el a talajtól.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!