Fillérekből készíthetsz a fájó ízületekre zselatin pakolást és ehető ízesített zselatin kockákat is.

A kollagén az ízületi porc egyik alapanyaga. Ezért a zselatin a magas prolin és glicin tartalmával erősíti az ízületeket. Az állatorvosok már régóta tudják, hogy ha zselatint adnak a táphoz, a lovak ízületei rendbe hozhatóak. Ma már sok reumatológus is ajánlja a betegeinek.

A zselatin fogyasztásának további előnyei:

1. A belek egészsége

A zselatin megelőzi az úgynevezett szivárgó-bél-szindróma kialakulását. Az orvosok is elismerik, hogy a bél nyálkahártyájának átjárhatóságát meggátolja. Védi a bélfalat a kórokozókkal szemben. A rossz táplálkozás miatt ugyanis kis lyukak keletkezhetnek a bél nyálkahártyáján, így a vírusok vagy baktériumok átjutnak rajta. Ez betegségekhez vezethet, de a zselatinban gazdag étrend megvéd ettől (akár pl. csontleves, kocsonya formájában.)

2. A szép bőr

A zselatin gazdag aminosavakban, mint a glicin és a prolin, amik segítenek a kollagén előállításában. A kollagén elengedhetetlen a rugalmas és fiatalos bőrhöz. Ezért a zselatin fogyasztása segíthet megelőzni a ráncok kialakulását. Külsőleg alkalmazva is rendkívüli a hatása.

3. A szív egészsége

Az állati fehérje nagy mennyiségben árt a szívnek. Ennek az oka a bennük található homocisztein. Megnövekedett koncentrációja a vérben, stroke és a szívroham kialakulásához vezethet. A zselatin viszont megvédi a szívet, szín hús helyett inkább csontleveseket fogyasszunk.

4. Jobb emésztés

A zselatin javítja a gyomorsav összetételét, védi a gyomor nyálkahártyáját. Segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását. Így lemegy a puffadás, a gyomorégés.

5. A gyorsabb alvás

Tudtad, hogy jobban alszol, amikor alacsony a test hőmérséklete? Pontosan ezt okozza a glicin a zselatinban. A halból kivont kollagén a legjobb erre (pl. halkocsonya)

6. Oldja a szorongást

A glicin a zselatinban természetes gyógyszer szorongásra. Ez azért van, mert a glicin egy neurotranszmitter, amely gátolja a a központi idegrendszer túlzott stimulációját. Amikor pánik és szorongás jelentkezik, egyél zselatint!

Fillérekből készíthetsz a fájó ízületekre zselatin pakolást és ehető ízesített zselatin kockákat is

Zöldteás zselatin keverék mindennapos fogyasztásra:

  • 2 kanál zselatin
  • 1 csésze zöld tea
  • citromlé ízlás szerint

Készítsünk egy csésze zöld teát, várjuk meg míg kihűl, majd keverjünk el benne két evőkanál zselatin port. Addig kavargassuk, míg csomómentes lesz, majd adjuk hozzá egy citrom levét. Tegyük a hűtőszekrénybe míg megszilárdul.

Minden nap reggeli után fogyasszunk el belőle egy teáskanálnyi mennyiséget!

Házi gumicukor:

Aki belsőleg fogyasztaná a zselatint, nyugodtan ízesítheti. Lehet belőle „gumicukrot” készíteni, így könnyebb megenni. Ehhez fel kell forralni meleg vízzel (a tasakon található útmutatás szerint), kedvünkre ízesíteni, majd jégkocka vagy bonbon készítő formába önteni, megszilárdítani, és kész is.

Hozzávalók:

  • 3 dl szörp
  • 40 g zselatinpor.

A zselatinporhoz keverjük a szörpöt, kevergetés közben felforrósítjuk, amíg feloldódik a zselatin. Nem kell forralni!

Jégkocka vagy bonbon készítő formába öntjük, és hűtőbe tesszük.

Zselatin pakolás a fájó ízületekre:

Bármilyen boltban vásárolható étkezési zselatinból el lehet készíteni egy adagot a csomagoláson szereplő útmutatások alapján. Hagyni kell kihűlni, de még folyós állapotban az érintett testrészre például térdre kenni.

Rajta kell hagyni 45 percig. Az idő fontos,ezt be kell tartani!

A módszer akkor működik jól, ha szinte az összes mennyiséget felszívja a fájó terület!

A megmaradt vékony hártyát egyszerűen csak le kell húzni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!