Felejtse el a vegyszereket!

Sokunkkal fordult már elő, hogy odaégettünk valamit, ezt általában könnyedén eltávolítjuk ugyanis az edények felülete olyan anyaggal van bevonva ami ezt elősegíti. De mi a helyzet az edények aljával amik ettől mentesek, illetve közvetlenül érintkeznek a tűzzel. Itt igazán hajlamos ráégni minden szennyeződés és ezek eltávolítása kínszenvedésvolt. Eddig!

1. Burgonya

Szükségünk lesz egy közepes méretű burgonyára, és egy kevés szódabikarbónára. A burgonyát vágjuk ketté, és mártsuk a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöljük át a lábosok alját. Kívül-belül alkalmazhatjuk, minden makacs szennyeződést leszed.

2. Teafilter

Vegyünk néhány használatlan teafiltert, majd ezekkel dörzsöljük át a lábasok alját. Bármilyen ízesítésű lehet, a lényeg, hogy egyszerre akár többet is alkalmazhatunk, hiszen hatékonyan magukba szívják a zsiradékot és lerakódást.

3. Szódabikarbóna

A piszkos edénybe tegyünk egy kevés vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, majd tegyük oda főni, akár egy óra hosszat is, attól függően, hogy milyen mértékű a lerakódás. Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de ez a leghatékonyabb módszer. Valósággal kioldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!