Nem kell koplalni, böjtölni. Ez a módszer kínlódás nélkül tisztíthatja át immunrendszerünk legfőbb részét.

A nyirokrendszer az immunrendszer szerves részeként fontos szerepet tölt be a betegségek, fertőzések megelőzésében, a méregtelenítésben.

Fontos, hogy a kúra alatt minden lehetséges allergént (többek között tejtermékeket, glutént, kukoricát, szóját, tartósítószereket és élelmiszer-adalékanyagokat) száműzzünk a szervezetből. Kerüljük a feldolgozott élelmiszerek és a cukros üdítőitalok fogyasztását, ami azt jelenti, hogy nem ehetünk kenyeret, tésztaféléket, kekszet, gabonát, süteményeket, és semmit, ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Továbbá mellőzzük a transzzsírsavakat tartalmazó élelmiszereket: a margarint, a sült krumplit és a gyorséttermi ételeket.
Korlátozzuk a reggeli kávéfogyasztást, például úgy, hogy nem éhgyomorra isszuk, mert az stresszt okozhat. Kerüljük az egyéb stimulánsokat is, mint pl. az alkohol, a szóda vagy a dohány. Igyunk meg naponta 6-8 pohár tisztított, szobahőmérsékletű vagy meleg vizet. Végezzünk sok testmozgást , és lélegezzünk minél mélyebbeket.

Első nap: Gyűjts össze sok – lehetőleg organikus – zöldséget: zöldhagyma, cukkini, zeller, petrezselyem, mustár zöldje, káposzta, zöld paprika, spenót, saláta, brokkoli, sárgarépa és cékla. Mossuk meg alaposan a zöldségeket.. Ezt követően egy nagy edénybe tegyük bele őket, és öntsük fel megszűrt vagy desztillált vizet. Legyen fedő az edényen! A főzés után hagyjuk kihűlni az összetevőket, a levet töltsük le a zöldségekről, és üvegekben tároljuk a hűtőben. Az első nap két alkalommal igyunk 2,5 decit a léből, egyszer ebéd előtt, másodszor pedig vacsora előtt.

Második nap: Háromszor igyunk hasonló mennyiséget reggeli, ebéd és vacsora előtt. Ha fogytán a lé, töltsünk hozzá desztillált vizet.

Harmadik nap: Ismételjük meg az étkezések előtti lébevitelt, ugyanakkor a zöldségeket is fogyasszuk el. A harmadik nap után fokozatosan térjünk vissza az egészséges étrendünkhöz és életstílusunkhoz.

További jó tanács az immunrendszer erősítésére:

  • Egyél sok keresztes virágú zöldséget (brokkoli, káposzta, karfiol)
  • Használj egészséges olajokat, finomított, szűz kókuszolajat
  • Igyál naponta 6-8 pohár tisztított, szűrt vizet szobahőmérsékleten vagy melegen
  • Lélegezz mélyeket, végezz tornagyakorlatokat és élvezd a napsütést
  • Kezdjük a napot egy pohár meleg vízzel, amibe tegyünk bele egy fél citromot
  • Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, fókuszáljunk a minőségi fehérjebevitelre és az egészséges zsírokra.
  • Tornázzunk, járjunk szaunába.
     
(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!