“Ez a csinos fiú kész arra, hogy megmutassa a világnak, hogy mi az igazi szépség”.

Asher Nash egy 15 hónapos Down-szindrómás kisfiú. A tündéri gyerek édesanyja, Megan nemrég egy ruhagyártó cég reklámfelhívására nevezte be csöppségét. A cég azonban kerek perec megmondta, nem foglalkozik Asherrel. Hogy miért? Mert Down-szindrómás.

Megan nagyon kibukott ettől az indoklástól, és elhatározta, hogy véghezviszi célját, bebizonyítja, hogy Asher is ugyanolyan esélyekkel indulhat az életben, mint a többi egészséges gyerek.

Az Oshkosh B’Gosh ruhacég a felhívásban egészen pontosan meghatározta, hogy milyen gyereket keresnek, milyen legyen a a haja színe, és a magassága. Asher teljes mértékben megfelelt ezeknek a kritériumoknak. Egyetlen dolog hibázott ahhoz, hogy ő legyen a tökéletes jelölt, mégpedig az, hogy egy kromoszómával kevesebbje van. Ez éppen elég volt ahhoz, hogy a cég reklámosztálya egyből visszautasítsa, mégpedig azzal az indoklással, hogy nem foglalkoznak speciális figyelmet igénylő gyerekekkel.

A dühös anya úgy gondolta, hogy megmutatja a cégnek, hogy mekkora lehetőséget szalasztottak el az által, hogy Ashert visszautasították. A Creestal Barbee által készített képeket feltette a Kids With Down Syndrome Facebook csoportba. A farmer ingben és csokornyakkendőben pózoló Asher, egy vidám, vagány gyerek. Elég csak egy pillantást vetni rá, és máris mosolyt lop a szívünkbe. A képet több, mint 200 ezren lájkolták már. Megan ismét levelet írt a cégnek, aki visszautasította: “Ez a csinos fiú kész arra, hogy megmutassa a világnak, hogy mi az igazi szépség”.

A cég bocsánatot kért a történtekért, elmondásuk szerint csak egy félreértés miatt kapott elutasító választ a Down-szindrómás kisfiú. Közölték, megtiszteltetésnek vennék, ha a Facebookon megjelent képeket a következő kampányukhoz felhasználhatnák. - twice.hu

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!