Az egyik legnehezebb és fájdalmasabb dolog az, amikor olyan valakivel kell szakítani, akit igazán szeretünk.

Hidd el, sokkal jobb, ha valakit a múltban hagyunk, és az összes így felszabadult energiát és szeretetet önmagunk felé irányítjuk, mintsem hogy tovább erőltessük a kapcsolatunkat egy olyan emberrel, aki egyszerűen nem áll készen erre. Mivel az a személy, aki nem tudja mit akar a kapcsolattól, és egyszerűen nem hajlandó szeretni téged úgy, ahogy megérdemled, nem méltó arra, hogy az idődet pazarold rá.

Elég abból, hogy amíg te minden tőled telhetőt megteszel, azok nem állnak készen arra, hogy ugyanezt tegyék meg neked, amikor szükséged lenne rá.

Elég abból, hogy azokat teszed első helyre, akiknek csak kedves időtöltés vagy. Elég teljes szívből szeretni azokat, akik nem viszonozzák ezt.

És ha úgy érzed, hogy a kapcsolatod túlságosan kiegyensúlyozatlan és egyoldalú, és hogy minden rád hárul, vess véget a kapcsolatnak. Ha valaki folyamatosan sérteget téged, újra és újra képtelen a fontos dolgokra és tisztelet nélkül bánik veled, hagyd el ezt a személyt, még akkor is, ha ez nagyon fájdalmas döntésnek bizonyul. Miért kell ezt csinálni? Azért, mert ha továbbra is rájuk pazarolod az idődet és energiádat, ez nem fog semmi jóhoz vezetni, mindössze magadnak okozol kárt, ha kimeríted a lelkedet.

Lehet, hogy az a személy, aki mindezt a szenvedést neked okozza, önmagában egyáltalán nem rossz ember. De… az az igazság, hogy nem minden jó ember nekünk való, és fordítva is, mi sem vagyunk jók mindenkinek. Hidd el, ha találkozol egy igazán különleges emberrel, aki képes a szívedig elérni, akkor ezt érezni fogod.

Abba kell hagynod az időpazarlást a rossz emberekre. Ne is próbáld meg ezeket közel tartani magadhoz. Az élet ehhez túl rövid.

Számodra a legértékesebb dolog az idő és az energia. Amint valakire vagy valamire eltöltötted őket, soha nem kerülnek visszaadásra. Ezért vagy ideges és szorongó, ez egy utalás a tudatalatti elméd részéről, hogy véget kell vetned ennek. Amennyire gyorsan csak lehetséges.

Meg kell védened az idődet és az energiádat azoktól, akik saját céljaikra akarják felhasználni ezeket. Meg kell védened magad.

Nem kell megmentened azokat, akik megtagadják a megmentésüket. Érdemes megérteni, hogy mindenki a maga sorsának a kovácsa. Fél szívvel szeretni valakit, mert úgy gondoljuk, hogy nem érdemel mást, tévedés. Valójában sokkal többet érdemel.

Mindenki megérdemli az igaz szeretetet, a hűséget, a tiszteletet és a barátságot. És soha ne felejtsd ezt el.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!