A fűszerezés adja a különlegességét az új kedvencnek.

Egy új recept, ami segít abban, hogy álomba szenderülj.

Egy újabb italdivat van ébredőben, ez pedig nem más, mint az úgynevezett “moon milk”, amit magyarul hold tejnek fordítanánk. A különleges üdítőkombóról készült fotók valósággal elözönlötték a netet, de nem egyszerű divathóbort miatt imádják az idősek és a fiatalok egyaránt, hanem jótékony hatásai miatt is.

A moon milk valójában több mint egy pohár meleg tej lefekvés előtt. Persze a tej az alapja, de abba különböző fűszereket (fahéjat, szerecsendiót) kevernek, esetleg mézet, vagy egyéb adaptogéneket (különböző természetes anyagok, amelyek a mellékvese egészséges működését támogatják, így segítik a hormonegyensúlyt). Egy ilyen adaptogén például az ashwagandha, amelyet álombogyónak is neveznek. Ezt turmixokba, teákba és üdítőkbe is keverik, hogy erősítse az immunrendszert, csökkentse a stresszt.

A moon milk lényege tehát, hogy segítsen megnyugtatni, ellazítani a szervezetünket, hogy könnyebben álomba merüljünk. A tej már önmagában tartalmaz triptofánt és melatonint, amelyek természetesen támogatják az alvást. A moon milknek semmilyen kellemetlen mellékhatása nincs (a laktóz- és a tejérzékenységet kivéve), hiszen csak egyszerű tehéntej néhány fűszerrel.

Eredetileg tehéntejjel készül az ital, de ha erre érzékenyek vagyunk, a különböző helyettesítők (rizsital, kókuszital, laktózmentes verzió) is megfelelők. Nézzünk utána annak is, hogy a hozzáadott fűszerek hogyan támogatják a szervezetünket.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!