Egy kanadai nő váratlanul egy kisebb vagyont örökölt, miután az Egyesült Királyságban meghalt egy rokona, anélkül, hogy végrendeletet hagyott volna hátra és akiről addig semmit sem tudott.

A bristoli Christine Woodey 2021 februárjában egyedül halt meg a Southmead kórházban. Nem volt közeli hozzátartozója, és végrendeletet sem hagyott hátra.

A bristoli városi tanács megbízásából felkutatták azokat a rokonokat, akik örökölhetnék a hagyatékát. A keresés egy olyan családhoz vezetett, amely az Egyesült Királyságtól Kanadáig terjedt.

A 63 éves kanadai Sandra Vanstone-t, akinek édesapja Christine unokatestvére volt, az elhunyt által birtokolt hagyaték egyik kedvezményezettjeként azonosították.

'Kaptam egy levelet a Finders Internationaltól. Nem tudtam, mit gondoljak… De mivel nem kértek tőlem személyes adatokat vagy pénzt, feltételeztem, hogy az örökség valódi' - mondta Sandra.

'Felhívtam a Finders International londoni irodáját, és eléggé meglepett a hír. Soha nem hallottam Christine-ről, és nem tudtam, hogy van ilyen rokonom. Tudtam, hogy a családomban megszakadtak bizonyos kötelékek, de soha nem tudtam helyreállítani őket. Úgy tudom, hogy apám, Raymond Woodey és Christine első unokatestvérek voltak. Christine apja és a nagymamám testvérek voltak. Sajnos apám elhunyt, így nem tudom, hogy ismerte-e Christine unokatestvérét, vagy emlékezett-e rá'.

 

Sandra 10 éves volt, amikor Kanadába költöztek. Azóta sok családi kapcsolat elveszett, és ő soha nem tudott Christine létezéséről, és nem tudott más, az Egyesült Királyságban maradt közeli rokonokról sem.

Christine, Henry Churchill Amesbury - aki repülőgépmérnökként dolgozott a második világháború alatt - és Mildred Collins egyetlen gyermeke volt. A pár 1939-ben házasodott össze, Bristolban telepedtek le, és néhány évvel később megszületett a lányuk.

Sandra azt is megtudta a Finders International-tól, hogy egyik nagynénje, Evelyn Amesbury híres bűnöző volt. A nő 1923-ra 57 elítélést gyűjtött össze különböző bűncselekmények miatt. Annak ellenére, hogy Evelyn nagyon tiszteletreméltó családból származott, mégis rácsok mögött végezte. Evelyn néninek soha nem voltak gyerekei, 76 évesen ment férjhez, és 95 évig élt.

Sandra  és a 15.000 fontos örökség

Christine nem tett végrendeletet, és mivel nem voltak gyermekei, a többi közeli rokonáról kezdetben semmit sem lehetett tudni. Ilyen helyzetekben a hatóságoknak mindent meg kell tenniük a rokonok felkutatásáért erre szakosodott cégekhez kell fordulni.

'Végrendelet nélkül soha nem fogjuk megtudni, hogy mik voltak Christine utolsó kívánságai, de örülünk, hogy megtaláltuk a rokonokat, akik minden vagyonát örökölni fogják, és akik most megújíthatják a kapcsolatokat' - nyilatkozta a kutatást végző cég képviselője.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!