Lehet hogy eddig csak fűszerként ismerted, pedig számos gyógyhatása van. Igazi kincs!

Ez a mediterrán fűszer most már bárki konyhájában megtalálható, ám kevesen tudják, milyen pozitív hatásai vannak az emberi szervezetre.

A hagyományos orvostudományban már régóta használják a kakukkfüvet különböző betegségek gyógyítása során. Az előnyei szinte fel sem sorolhatóak. Használják természetes antibiotikumként, vírusölőként, emellett baktericid, görcsoldó, gombaellenes és fertőtlenítő hatásai is vannak. Leggyakrabban megfázás vagy influenza kezelésére használják, de tisztítókúra során is alkalmas a toxinok eltávolítására.

A kakukkfű talán egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy kitisztítja a légutakat. A használata nagyon egyszerű. Felteszel egy edénybe vizet főni, majd hozzáadsz egy kanál kakukkfüvet. Várj pár percet, majd hajolj az edény fölé és szívd be a párát. A jobb hatás érdekében tegyél törölközőt a fejedre és maradj a pára fölött kb 15 percig. Meglátod, sokkal könnyebb lesz ezután a lélegzetvétel.

Abban az esetben, ha fogínygyulladásban szenvedsz, próbálj ki kakukkfű tartalmú fogpasztákat.

Ha reumában szenvedsz, a kakukkfű szintén segíthet. Kend be kakukkfű olajjal a fájdalmas területeket. Így nem kell az izomsorvadás vagy a kificamodás miatt aggódnod.

A kakukkfű tea segít megszabadulnod a pattanásoktól. Lefekvés előtt, mártogasd kakukkfű teába pár vattakorongot, és ezzel tisztogasd le a bőrödet. Reggelre puha és fényes lesz az arcbőröd.

A kutatások azt is kimutatták, hogy a kakukkfű képes elpusztítani a mikrobák 90%-át kevesebb, mint három óra alatt. Többek között a streptococcus és a staphylococcus kezeléséhez is hozzájárul.

A kakukkfű segít elpusztítani a lábgombát, stabilizálja a menstruációt, kézfertőtlenítőként is lehet használni, csillapítja a bőrirritációt és a csípéseket, elpusztítja a parazitákat is. A kakukkfű tea segít a herebetegségek, a hüvelygyulladás és a szemölcsök eltüntetéseben.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!